Sabtu, 9 November 2013

Durian Crumble Cake



DURIAN CRUMBLE CAKE
Olahan: UDA


Crumble:
1/3 cawan gula perang
2 sb tepung gandum
1 sb butter 

** satukan semua bahan. Gaul guna hujung jari hingga menjadi seakan2 serbuk roti. Jika masih melekit2, tambah tepung sedikit lagi dan gaul hingga berderai.




Bahan kek:
1 1/2 cawan tepung berserbuk penaik @ tpng gandum + 1st baking powder
1/2 cawan gula castor
1/2 cawan susu cair
3 sb isi durian
1 biji telur
1/8st garam halus
3/4 cawan minyak masak
1/2st soda bikarbonate

Caranya:
1. Mesin semua bahan kecuali tepung hingga halus.
2. Campur adunan yg dimesin dalam tepung. Gaul rata hingga sebati.
3. Masuk adunan dalam papercup hingga setengah, tabur crumble dan tekan2 sikit supaya lekat. Banyak mana nak letak crumble, ikut cita rasa. Pd saya, lagi banyak, lagi sedap!!!!.
4. Bakar pada suhu 170C selama 25 minit atau hingga masak.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan