Rabu, 26 Jun 2013

Kuih Bakar Cassava......Ubi + Labu!! !!



BINGKA CASSAVA
Sumber : tabloidnova.com
Di Olah : UDA


Bahannya:
250gm ubi kuning diparut ~ saya guna ubi yg biasa je
150gm kelapa parut ~ yg putih
2bj telur
50gm gula pasir
50ml minyak masak
1/2st garam
50gm labu ~ direbus dan dihaluskan











Caranya:
1. panaskan oven pada suhu 180C. Griskan acuan pilihan ikut citarasa.
2. Pukul telur dengan gula dengan kelajuan maxima hingga larut.
3. Masukan ubi parut. kelapa, minyak masak dan garam. Adun hingga rata guna senduk kayu.
4. Masukkan labu kuning, adun rata hingga sebati.
5. Masukkan dalam acuan, jangan ditekan2 supaya bingka tidak bantat.
6. Bakar selama 35 minit atau hingga masak. 







Tiada ulasan:

Catat Ulasan