Rabu, 20 Februari 2013

Murtabak Mini Maggi





Assalamualaikum. Menu sarapan pagi tadi. Ringkas, menarik dan sedap. Saya guna sebungkus maggi...banyak juga dapat. Sesekali layan maggi!!!!!!.


MURTABAK MINI MAGGI

Bahannya:
1 bungkus maggi (direbus, toskan dan dipotong2)
1/2 cawan isi udang (dipotong dadu)
3 batang jejari ketam (dipotong dadu)
3 biji telur (dipukul ringan)
daun sup secukupnya
sedikit lobak merah (didadu)
serbuk lada sulah Ajishio secukupnya
sos ikan / garam


Caranya:
1. Panaskan kuali non stick.
2. Campurkan semua bahan, gaul rata dan sebati.
3. Letak sedikit minyak dalam kuali (jika suka), masukkan 2 sudu besar adunan, masak hingga garing.
4. Sedap dimakan dengan sos pilihan.





Tiada ulasan:

Catat Ulasan